Ankara’da Biyoçeşitlilik, Tarım ve Çocuk Etkinlikleri Biyosfer Müze'de gerçekleştirildi

Ankara’da Biyoçeşitlilik, Tarım ve Çocuk Etkinlikleri’nin ikincisi 22 Mayıs Dünya Biyoçeşitlilik Günü’nde Hacettepe Üniversitesi Biyoçeşitlilik Müzesi (Biyosfer Müze)’nde gerçekleştirildi.

Ankara Kalkınma Ajansı, Ankara Valiliği ve Hacettepe Üniversitesi Biyolojik Çeşitlilik Araştırma ve Uygulama Merkezi (HUBİOM) arasında imzalanan "Ankara'da Biyoçeşitlilik, Tarım ve Çocuk Etkinlikleri" protokolü kapsamında yürütülen eğitimlerin ikincisi yapıldı. 

HUBİOM bünyesinde geçtiğimiz yıl 22 Mayıs Dünya Biyoçeşitlilik Günü’nde açılan ve büyük ilgi gören Biyosfer Müze’de gerçekleştiren eğitime, Ankara Valiliği’nin Bilim ve Sanat Eğitim Merkezlerine (BİLSEM) kayıtlı orta öğretim okullarından 100 öğrenci katıldı.

Biyosfer Müze’de Bir Gün
Biyosfer Müze’de sergilenen biyoçeşitliliği keşfetme imkânı bulan öğrenciler, temel biyolojik kavram ve süreçleri müze küratörleri- akademisyenlerden ve araştırmacılardan dinleme şansı da yakaladı. 
Üniversitemiz Biyolojik Çeşitlilik Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından özel olarak oluşturulan içeriğe sahip program, öğrenciler ve öğretmenler tarafından büyük ilgi gördü. Gruplar halinde müzeyi gezerek konularında uzman akademisyenlerle biyoçeşitliliği yakından anlamaya çalışan öğrenciler, Anadolu’nun zengin ekosistemine ilişkin de bilgi aldılar.

Öğrenciler, müzede evrenin oluşumundan, yerkürenin jeolojik yapısına ve fosil örneklerine; mikroroganizmalardan, böcek, bitki, mantar ve diğer hayvan gruplarını içeren örneklere kadar zengin bir biyolojik çeşitliliği inceleme fırsatı buldu. Aynı mekânda ekoloji, genetik ve etnobotanik sergileme alanları da öğrenciler tarafından ilgiyle gezildi.